Странице

петак, 24. јануар 2014.

Trka sa prirodon

Trka Prezivljavanja - Grza 2013.

U nedelju, 26. januara, 2014. na RTS 1 u 18:25h

Kakve su vam šanse sa prirodom? Kako procenjujete svoje sposobnosti u okolnostima divljine? Da li biste pronašli hranu i vodu? Da li umete da zapalite vatru kresivom, da napravite sklonište od onoga što u prirodi nađete? 
Da li biste preživeli?

Nemanja - organizator
Na sva ova pitanja možete pronaći odgovor. Zato i postoji trka preživljavanja koja je ove godine održana na obroncima planine Južni Kučaj na teritoriji opštine Paraćin.

Učestvovalo je 200 takmičara podeljenih u tri 
kategorije: Kategorija -Opstanak gde je zadata distanca 60 km, kategorija - Avantura 35 km i kategorija - Porodica (dva i više članova) na dužini od 10 kilometara. Dozvoljeno je poneti nož, kresivo, pola litre vode, i odeća na sebi. Najstariji učesnik imao je 67 godina, a najmlađi 3.

Ivan - organizator
J. Memedović: “Ova trka je dragocena jer pruža 
mogućnost da u bezbednim uslovima svi koji to žele mogu izaći iz svoje granice konfora i testira svoje sposobnosti. Posle pređenog puta, spavanja u šumi, potrage za hranom i vodom, po povratku shvatimo koliko nam je malo potrebno ili naučimo da više  cenimo ono što imamo kod kuće. Najviše koristi svakako treba da imaju deca koja uz roditelje mogu na pravi, iskonski način doživeti prirodu”.
Pavlovici - jedni od ucesnika u kategoriji "porodica"


Нема коментара:

Постави коментар