Странице

субота, 24. мај 2014.

Opstanak

U nedelju 25. maja 2014. u 18:25 na RTS1

Emisija o poplavama
evakuaciji
napuštenim životinjama
i hrabrim ljudima


2 коментара:

  1. Posmatrajuci sve to sto nam se desavalo zadnjih dana, i sto nam se i dalje desava jer poslijedice poplava ce nazalost jos dugo trajati, ne mogu, a da ne osjetim koliko smo svi mi mali pred visom silom i koliko se cesto bavimo i opterecujemo sasvim nebitnim stvarima. Ja sam iz Republike Srpske i moj grad srecom nije (mnogo) nastradao, ali kolektivna patnja me je jako uznemirila. Samo se nadam da sav taj siroti narod nece biti zaboravljen ni za pola godine, godinu... jer ce trebati mnogo vremena da se saniraju sve posljedice. Barem one materijalne.
    Pratim vasu emisiju i gledajuci je ste mi dali motiva da nesto promijenim i u vlastitom zivotu, da mu dam vise dinamike i desavanja. Ne moram ni da idem ni na kraj svijeta, kada samo pomislim koliko u mom kraju ima zanimljivh mjesta za obici, za boraviti vise u prirodi, i to je dovoljno. Za pocetak. :-) Šta je malo averzije prema bubama i komarci koje me grizu za car kampovanja negdje pod vedrim nebom. :-) Nije to samo upoznavanje prirode nego kroz nju upoznajemo i sami sebe.
    Hvala na inspiraciji, i lijep pozdrav. :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Moram priznati da sam zaplakala kada sam gledala deo emisije na internetu pre njenog objavljivanja, zato što ste jedini koji su na smiren i staložen način prikazali tragediju koja je zadesila mnoga naselja, ljude i životinje, zato što ste jedini koji su učinili da se mala naselja ne zaborave, zato što ste napravili paralelu, pružili transparentnu informaciju i povrh svega učinili ono što ste mogli kako bi pomogli onima koji nisu bili u mogućnosti da spasu i ono malo što su imali. Nadam se da će što više ljudi prepoznati i ceniti vaš trud. Svaka čast.

    ОдговориИзбриши